Over Rullens Installatiebedijf

Waarom Rullens Installatiebedrijf b.v.?

Specialist in de complete elektra-installatie in de scheepvaart. Rullens Installatiebedrijf b.v. in Raamsdonksveer beheerst alle facetten: van ontwerp tot de productie tot service in binnen- en buitenland.

Rullens Installatiebedrijf b.v. is van oorsprong een familiebedrijf met meer dan honderd jaar historie en meer dan vijftig jaar bedrijfsgeschiedenis in de scheepvaart. ,”De scheepvaart vormt voor ons de basis”, stelt de huidige directeur Ad Meeuwissen, zelf al decennia aan het Brabantse bedrijf verbonden. ,”Van droogladingschepen en tankers tot passagiersschepen; in meer dan vijfhonderd schepen heeft Rullens Installatiebedrijf de elektra aangelegd. Het complete pakket. Alles waar een kabeltje aan zit, dat sluiten we aan.”

De oorsprong van het bedrijf ligt overigens in het loodgieterswerk, maar latere Rullens-generaties waren meer thuis in de elektra. Daarin is het inmiddels volledig gespecialiseerd. Door de contacten met scheepvaartondernemingen in de omgeving raakte Rullens Installatiebedrijf daar ook steeds meer thuis. Gunstige bijkomstigheid: het bedrijf werd opgericht in Raamsdonksveer en is daar altijd gevestigd geweest. Mooi gelegen dus voor het werken in de scheepvaart, pal tussen Rotterdam en Antwerpen.

Het karakter van het bedrijf past perfect bij het arbeidsethos van de sector. No nonsense, de handen uit de mouwen.

De ploeg van Rullens weet dus wat er gevraagd wordt in de scheepvaart. Snelle actie, snelle service als daarom gevraagd wordt. “Als het schip stil ligt, ligt meteen het hele bedrijf stil”, beseft men op de werkvloer bij Rullens. “Dan moet er door ons dus actie ondernomen worden. We rijden er direct naartoe als schepen in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland liggen. Is er verder weg iets aan de hand, dan stappen we ervoor op het vliegtuig. We komen zo snel mogelijk ter plaatse.”

Voor acute gevallen is Rullens Installatiebedrijf b.v. dan ook te allen tijde bereikbaar.

Eigen beheer

Rullens Installatiebedrijf b.v. verzorgt de complete elektrische installatie voor schepen in eigen beheer. “Van het ontwerp samen met de klant tot en met de installatie en oplevering aan boord”, vertelt Meeuwissen. “We hebben alles in eigen huis. Van de ontwerpfase tot de productie. De assemblage doen we hier op de werkvloer”, zo laat hij zien in het technisch hart van het bedrijfsgebouw. “Hier bouwen we de schakelkasten die we aan boord installeren.”

Het elektra-installatiebedrijf heeft daarvoor alle faciliteiten in huis, evenals een voorraad met de meest gangbare losse onderdelen, zodat direct geschakeld kan worden bij spoed-onderhoudswerk.

Wil jij bij ons team horen?

Eigen invulling, Rullens en ‘eigen invulling’ gaan hand in hand. Er zijn doelen, hoe deze doelen gehaald worden mag jij mede bepalen. Dit vereist natuurlijk verantwoordelijkheid en eigen initaief. Hierdoor is er veel voldoening van je werk. Er is veel ruimte voor ‘mee denkers’ oplossingsgericht denken en vooruitstrevend proberen te zijn word beloond en niet geremd.

Staat jouw vacature hier niet bij?

Bekijk alle vacatures